Ongeval met gevaarlijke stoffen bij bedrijf in Blerick.

13/01

Foto ©WF

13/01

Foto ©WF

Blerick – Woensdagmiddag even voor 12.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een ongeval bij een bedrijf aan de Groot Bollerweg in Blerick waarbij gevaarlijke stoffen vrij kwamen . De brandweer is met meerdere wagens ter plaatse gegaan . Ook politie en ambulance waren ter plaatse . Er was sprake van een gevaarlijke situatie , doordat twee stoffen bij elkaar gekomen waren . Het bedrijf is ontruimd , 25 medewerkers moesten naar buiten . Er is niemand gewond geraakt .

Toedracht .

In een vat van 1500 liter zijn per ongeluk nikkeloplossing en salpeterzuur samengekomen, laat een brandweerwoordvoerder weten. De stoffen zijn met elkaar gaan reageren waarbij veel warmte vrij komt . De brandweer is het vat met water aan het koelen . Er is geen gevaar voor de omgeving. De politie heeft de weg afgesloten.