Demonstraties voor en tegenstanders Zwarte Piet

21/11

Foto: LT

21/11

Foto: LT

21/11

Foto: LT

Venlo – Vandaag zijn er in Venlo twee demonstraties aangekondigd. De eerste demonstratie is georganiseerd door het Zwarte Pieten Initiatief en vind plaats tussen 11:00 en 13:00 op het Flujasplein. Rond 11:00 stonden er zo’n vijftien actievoerders.

De burgemeester van Venlo heeft voorwaardes vastgesteld voor deze twee demonstraties. Afgelopen week heeft de gemeente verschillende overleggen gevoerd met de organisatoren over de voorwaarden van de demonstraties. De burgemeester kan de demonstratie tussentijds verbieden als de veiligheid van de demonstranten en publiek in het geding komen.

De tweede demonstratie van Kick Out Zwarte Piet begint om 14:00 en duurt tot 16:00. KOZP voert nu ook actie tegen de Grijze Piet. Volgens hen is ook de Grijze Piet niet acceptabel en mogen er alleen maar roetveegpieten zijn. De demonstratie van KOZP vindt plaats op het Museumplein met kruising Keulsepoort.