Brandweer gealarmeerd voor rookontwikkeling bij dieseltrein in Venlo.

18/10

Foto ©WF

18/10

Foto ©WF

Venlo – Zondagavond rond 17.40 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor brand spoorvervoer op het spoor emplacement aan de Sloterbeekstraat in Venlo . Meerdere brandweerwagens , politiewagens en wagens van ProRail incidentenbestrijding spoedde zich naar het emplacement .

Ter plaatse bleek dat een dieseltrein koelvloeistof heeft gelekt . De koelvloeistof kwam op hete onderdelen terecht wat stoomvorming veroorzaakte . Er bleek dus geen brand te zijn . Het treinverkeer is tijdelijk stilgelegd .

De brandweer heeft het incident overgedragen aan ProRail . Rond 19.30 uur zal het treinverkeer van en naar Venlo weer op gang komen .

Volgens  een woordvoerder van de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving geweest .