Persoon aangereden op A73 bij Tegelen.

28/01

Foto ©WF

28/01

Foto ©WF

Tegelen/A73 – Dinsdagavond rond 21.35 uur is op de A73 bij Tegelen een voetganger door een personenauto aangereden . Het slachtoffer is daarbij ernstig gewond geraakt . Er werd ook een traumahelikopter gealarmeerd , deze landde bij het ziekenhuis. Het slachtoffer is per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd .

De personenauto kwam tegen de middenvangrail tot stilstand , de inzittenden kwamen met de schrik vrij . Vanwege het ongeval is de A73 in noordelijke rijrichting tijdelijk gesloten geweest voor het verkeer .

Het is niet bekend waarom de voetganger op de snelweg liep . De personenauto is door een bergingsbedrijf opgehaald .

In verband met een technisch onderzoek bleef de linkerrijstrook langer dicht .

UPDATE : Het slachtoffer betreft een vrouw , bij het oversteken van de rijksweg werd ze geschept door een auto . Het slachtoffer is met meerdere botbreuken met spoed naar het ziekenhuis gebracht.