Acht personen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in Reuver.

23/11

Foto : Politie

23/11

Foto : Politie

Reuver – De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Wederikstraat in Reuver een hennepplantage aangetroffen , er zijn acht personen met een Poolse nationaliteit aangehouden . Het betreft twee mannen en zes vrouwen .

Er zijn in totaal 367 hennepplanten aangetroffen en enkele kilo’s henneptoppen . Alles is in beslag genomen en de hennepplanten en henneptoppen werden vernietigd .Tevens heeft de politie twee auto’s in beslag genomen . Er bleek ook sprake te zijn van diefstal elektriciteit .

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden gehoord .

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.