Brandweer redt papegaai uit boom in Venlo.

08/08

Foto ©WF

08/08

Foto ©WF

08/08

Foto ©WF

08/08

Foto ©WF

08/08

Foto ©WF

08/08

Foto ©WF

08/08

Foto ©WF

Venlo – Donderdagmiddag rond 12.50 uur is de brandweer gealarmeerd voor dier in problemen aan de Emmastraat in Venlo . Ter plaatse bleek in een boom een papegaai te zitten , het beestje was al enkele dagen vermist . De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse . Samen met mogelijk een verzorgster van de papegaai werd er met de hoogwerker meerdere pogingen ondernomen om het beestje te vangen . Maar de papegaai liet zich niet zomaar vangen en vloog keer op keer naar een volgende boom .

Na enige tijd werd er assistentie ingeroepen , er kwam ook een tankautospuit van de brandweer ter plaatse . De papegaai werd beheerst nat gemaakt waardoor het wegvliegen niet meer zo gemakkelijk was. En dat lukte , even later kon de papegaai gevangen worden . Het beestje is nu weer veilig thuis .