Brandweer uitgerukt voor vloeibare kunstmest op wegdek in Blerick

23/07

Foto ©WF

23/07

Foto ©WF

23/07

Foto ©WF

23/07

Foto ©WF

Blerick – Dinsdagochtend even voor 11.30 uur is de brandweer gealarmeerd voor het reinigen van vervuild wegdek aan de Parelvinkerweg in Blerick . Ter plaatse bleek er een spoor van vloeibare kunstmest op het wegdek te liggen .

Bij een mestbedrijf was een lekopvangbak overstroomd , nadat een leiding was gebroken ,  waardoor er vloeibare kunstmest op het bedrijfsterrein en wegdek is terecht gekomen . Het vloeibare kunstmest wordt overgeheveld naar een leegstaande silo .

Volgens een woordvoerster van de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving geweest . Het bedrijf gaat ervoor zorgdragen dat het wegdek gereinigd wordt . Dit kan enige tijd in beslag nemen .