Vaten met mogelijk durgsafval gedumpt in buitengebied Reuver .

29/05

Foto: politie

29/05

Foto : Brandweer

Reuver – Woensdagochtend rond 06.30 uur werd de brandweer gealarmeerd over bodemverontreiniging aan de Vissersweg in Reuver door dump van vaten met mogelijk drugsafval . Er werden ruim 62 kleine vaten en 9 grote vaten gevonden . Wat voor stof in de vaten zitten wordt door de hulpdiensten onderzocht . De kleine vaten waren allemaal nagenoeg vol, de grote vaten waren nagenoeg leeg. Er is sprake van bodemverontreiniging. De dumping is ontdekt door de eigenaar van het perceel.

Het komt helaas regelmatig voor dat er vaten met chemisch afval gedumpt worden in de natuur. Dit chemisch afval is vaak afkomstig van de productie van zogenaamde synthetische drugs. Het gedumpte afval kan zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig zijn.

Zoals u zult begrijpen kunnen deze stoffen erg gevaarlijk zijn voor mensen, dieren en de natuur.

Mocht u drugsafval vinden, raak dan niks aan en houd minstens 100 meter afstand met wind in de rug. Bel direct de politie via 112 en geef uw exacte locatie door. Mocht er sprake van brand, rook of damp zijn, meld dit dan onmiddellijk bij de brandweer via 112. Volg de instructies op die u krijgt van de 112 centralist.

Mocht u getuige zijn van een dumping of een verdachte situatie in het buitengebied, bel dan direct 112 of 0800-700 (Meld Misdaad Anoniem). Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat.

Bron : https://www.facebook.com/OCPolitieLimburg ,