Politie bewaakt Venlose moskeeën na schietincident Utrecht.

18/03

Stockfoto politie ©WF

Venlo – Bij twee moskeeën in Venlo is sinds maandagmiddag politiebewaking aanwezig , aan de Hagerhofweg en de Tegelseweg worden de gebouwen door de agenten in de gaten gehouden . Dit heeft met het schietincident in Utrecht te maken eerder op maandag . Voor hoelang er politiebewaking blijft gehandhaafd is niet bekend . De politie laat weten dat het om een voorzorgsmaatregel gaat.

Ook elders in het land zijn er maatregelen genomen, zo ook in Limburg.

Schietincident

Maandagochtend zijn bij het schietincident in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht drie mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt . De dader is nog voortvluchtig.

Vanwege het schietincident in Utrecht is voor de provincie Utrecht het hoogste terreuralarm afgekondigd. In overige provincies van Nederland geldt die verhoogde staat van paraatheid niet. Toch zijn ook elders in het land maatregelen genomen waaronder ook in Limburg.