Belfeldenaar onder invloed van drugs in Duitsland aangehouden voor benzinediefstal .

12/12

Stockfoto polizei © MvdG

Kaldenkerken(D)/Belfeld – Dinsdag is een 43-jarige man uit Belfeld bij een tankstation aan de Kölner Straße in Kaldenkerken(D) door een Duitse politie-agente buiten haar diensttijd op heterdaad betrapt bij het stelen van benzine.

Volgens een bericht van de Duitse politie in Viersen zag de agente hoe de man jerrycans met benzine vulde , de jerrycans in zijn auto laadde en zonder te betalen er vandoor ging . Direct zette de agente met meerdere getuigen de achtervolging in om de benzinedief tot stoppen te brengen . De Belfeldenaar reed met hoge snelheid roekeloos door de bebouwde kom , er werden snelheden van 100 km/uur gehaald .  Langs de autobaan richting Venlo kwam de auto door een defect tot stilstand en kon bestuurder aangehouden worden . Vermoedelijk was de bestuurder onder invloed van drugs en is er door de politie een drugstest afgenomen . De uitslag van de test was positief , de man was onder invloed van mogelijk cocaïne en amfetamine .

Bij het doorzoeken van zijn auto werd een verboden kapmes gevonden , deze is in beslag genomen . De nummerplaten op de auto zijn van diefstal afkomstig . En dit was nog niet alles : de Belfeldenaar bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs .