Twee extra ambulances voor Noord-Midden Limburg

18/08

© WF

Noord-Midden Limburg :  Er moet snel iets gebeuren om de ondermaatse opkomsttijden van de ambulance in Noord-Midden Limburg aan te pakken . Ambulancezorg is bereid om hiervoor te investeren in twee extra ambulances ondanks dat hier eigenlijk geen geld voor is . Ambulancezorg vindt het niet langer verantwoord om te wachten tot er budget hiervoor is .

In de wet staat beschreven dat ambulances in 95% van alle 112-meldingen en ambulance binnen 15 minuten op locatie moet zijn . Ook na diverse maatregelen en investeringen wordt deze norm nog niet altijd gehaald .

Zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars bepalen het budget voor de ambulance inzet maar houden geen rekening met de geografische omstandigheden in Noord- en Midden-Limburg aldus Ambulancezorg , waar dorpen ver uit elkaar liggen en de Maas de regio in tweeën splitst .

De aanrijtijden worden in Zuid-Limburg wel gehaald .