Online aangifte doen bij politie met DigiD .

Landelijk – Wilt u online aangifte doen bij politie dan moet u zich vanaf 30 juni 2016 met DigiD legitimeren. Zo kan vertrouwelijke informatie veilig worden gedeeld.

Op dit moment kan via de website www.politie.nl aangifte worden gedaan van de meest voorkomende strafbare feiten: diefstal, vernieling en internetoplichting. Jaarlijks gaat het om enkele honderdduizenden aangiften die via deze weg binnenkomen bij de politie. Vanaf 30 juni krijgen burgers een inlogscherm van DigiD te zien als zij hun aangifte starten. Zo kunnen zij zich online legitimeren en veilig met de politie communiceren.

Burgerservicenummer

DigiD is gekoppeld aan het Burgerservicenummer (BSN). Alleen personen die ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen hebben een Burgerservicenummer. Toeristen, expats en vluchtelingen kunnen daarom na 30 juni niet langer online aangifte doen. Zij kunnen terecht op het politiebureau.