blogname

112
venlonieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Ontploffing in flatwoning Venlo


Venlo - Zondagmiddag rond 15.45 uur ontstond er een explosie in een woning op de derde etage van een flatgebouw aan de Harry Meijersstraat in Venlo. Hulpdiensten rukten massaal uit. Ook de traumahelikopter werd opgeroepen.

Al snel werd de melding van een middelbrand opgeschaald naar GRIP1.

Ambulances en ambulancemedewerkers ontfermden  zich over de slachtoffers. 8 slachtoffers konden direct behandeld worden en hun weg vervolgen. Een uur later is er een slachtoffer zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, vermoedelijk de bewoner. Ook huisdieren werden naar buiten gedragen.

Burgemeester Antoin Scholten was aanwezig op de plek van de explosie.

De ravage van de explosie en brand was duidelijk zichtbaar. Ramen waren eruit geblazen en de buitenmuren waren zwart van de rook. Volgens omstanders was de knal enorm en zagen ze direct rook uit de woning komen.

Het flatgebouw was ontruimd en de bewoners werden tijdelijk opgevangen. De bewoners van het flatgebouw mochten hun woningen weer betreden zodra de Technisch Onderzoek was afgerond.

Omstanders werden met linten op afstand gehouden.

Vermoedelijk was het een gasexplosie

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws