blogname

112
venlonieuws.nl

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Europese politiecontrole gehouden aan de Weselseweg in Venlo .


Venlo - Dinsdag heeft er een Europese politiecontrole op de Weselseweg in Venlo plaatsgevonden in het kader van actie Trivium. Met name voertuigen welke Nederland binnen kwamen werden hierbij gecontroleerd .

Het politie basisteam Venlo-Beesel , de Douane , de Duitse Politie , Koninklijke Marechaussee , het Grens-Politie Team en het Team Infra van de Politie Limburg waren aangesloten bij deze controle.

De resultaten bij de controle in Venlo:

In totaal zijn er 78 voertuigen gecontroleerd
Er is voor 1200 euro aan openstaande boetes geind
Er is een (1) motor en een (1) personenauto in beslag genomen
Er is een (1) personenauto buiten gebruik gesteld omdat de bestuurder de openstaande boetes niet kon betalen.
Een persoon is aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen
Er zijn in totaal 23 bekeuringen geschreven voor verschillende feiten (niet handsfree bellen, kale banden, niet dragen van autogordel, snelheid)

Tevens is er door het grens-politie team een vrouw aangetroffen welke over de autosnelweg liep. Deze vrouw is uiteindelijk in verband met haar psychische toestand opgenomen bij het Regionaal Crisiscentrum Gezondheid.

Actie Trivium

TRIVIUM is een actie van de Nederlandse politie, Europol en andere Europese politie-eenheden die gericht is op de aanpak van zogenaamd mobiel banditisme. Elk half jaar wordt deze actie in heel Nederland georganiseerd. Met interventies op de verkeersstromen, zowel landelijk als lokaal, worden rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie .

Mobiel banditisme .

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen (hierbij te denken aan de Irish Travellers), die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

Bron :  https://www.facebook.com/politievenlobeesel

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws